fejlesztésre ÉS UTÓKEZELÉSRE szoruló
komplex eGYÉNI TERÁPIÁJA

terápiás központ

a központ

A Borsószem egy regionálisan hiánypótló, családias légkörű terápiás központ mozgássérült és intellektuális képességzavarral diagnosztizált rehabilitációt igénylő gyermekek és felnőttek számára – megfelelően képzett és elhivatott terapeuták működtetésével.

FOGLALKOZÁSSAL EGYBEKÖTÖTT FELMÉRÉS

A terápia megkezdése előtt új klienseink aktuális állapotának szakszerű felmérése minden esetben elengedhetetlen a megfelelő terápiák kiválasztásához. A konzultáció egy előre egyeztetett időpont alapján történik.  Kérjük, lehetőség szerint küldje el e-mailben vagy hozza magával a legfrissebb orvosi papírjait (zárójelentés, ambuláns lap, röntgenfelvételek).

TERÁPIÁK

INTENZÍV TRÉNING

Az Intenzív Tréninget főleg neurológiai-mozgásszervi betegségek kezelésére, alkalmazzuk, mely egy komplex koncepción alapuló mozgásszervi és neuromotoros rehabilitáció.

367507889_887119059016053_645068816220931996_n

KOMPLEX TRÉNING

Idegrendszeri érintettség eseten segítenek a gyermekeknek átbillenni a megrekedt fejlődési szakaszokon.

slider4.jpg

KÉZTERÁPIA

A kézterápia célja, hogy a kezek fiziológiás funkcióit kialakítsa vagy visszaállítsa. Fontos, hogy a kezek a mindennapokban az önellátásban nélkülözhetetlen szerepet töltenek be.

CSODÁS TERAPEUTÁK, ELHIVATOTT SZAKEMEBEREK

VELÜK DOLGOZUNK

Máttyássy Bea

Gyógypedagógus értelmileg akadályozottak pedagógiája szakirányon , komplex korai fejlesztő, autizmussal élő gyermekek pedagógusa

Jóvér Éva

Gyógypedagógus tanulásban akadályozottak pedagógiája szakirányon , DSZIT terapeuta

Muneeba Sheikh

Gyógytornász

Szatmári Anett és Dolly

állat asszisztált terápia – a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvánnyal kötött együttmőködési szerződés keretében valósulnak meg

" Köszönjük az Aranyhaj világa Alapítvány-nak, hogy hypoton kislányukkal Borival együtt 3 napot tölthettünk Kecskeméten, ahol az elsők között terápiázhattunk a Borsószem Terápiás Központ ban. Köszönjük Xénia Pénzes, hogy létre hoztad a központot, érintett anyukaként pontosan tisztában vagy bele, hogy mi kell a sérült gyermekek fejlődéséhez. Kinga 3 napig intenzív terápián vett részt, napi 4 órában. Nagyon elfáradt, de sokat dolgozott. A terapeuták szuperek, azonnal megtalálták a közös hangot Kingával. Oldalakon át mesélhetném az élményeket, de inkább meséljenek a képek és a lányok mosolyai🙂 Köszönet Nektek, hogy ennek az élménynek mi is részesei lehettünk❤️"

fejlesztési program

A súlyosan-halmozottan fogyatékos gyermekek, tanulók sajátosságai és a nevelési alapelvek alapján körvonalazhatók a fejlesztés fő területei. Ezek a területek nem választhatók szét, komplex egységként kezelendők, és természetes módon épülnek be a mindennapi tevékenységbe is. A rehabilitációs programban meghatározott fejlesztő foglalkozásokon az egyes fejlesztési területeknél ismertetett feladatok, tevékenységek több foglalkozáson is megjelennek, keresztkapcsolatokat képezve.

fejlesztési területek

egyéni fejlesztési tervek

A súlyosan-halmozottan fogyatékos gyermekek nem képeznek egységes csoportot. Sérüléseik és tüneteik, s azok pedagógiai következményei és akadályozottságuk is rendkívül változatosak és összetettek.

Az egyéni adottságok és akadályozottság figyelembe vételével minden gyermek eredményesebb fejlesztéséhez egyéni fejlesztési programok készítésére van szükség. Az egyéni fejlesztési tervek teszik lehetővé, hogy minden súlyosan-halmozottan fogyatékos gyermek a képességeinek megfelelő mennyiségű és összetételű anyagot a neki megfelelő ütemben, személyre szabott eszközök, módszerek és megsegítő stratégiák alkalmazásával sajátítson el.

217834680_4437607309585287_7955081945655294557_n

VEDD FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!